top of page
Benhelse, K2 Vitamin, Immunsystemet, Hjertehelse

Oppdagelsen av vitamin K ga Nobelpris i medisin

Vitamin K2 bidrar til normal benbygning. Skal du kunne fortsette å gjøre alle de hverdagslige tingene du gjør i dag også når du blir eldre, er det viktig at du gjør det du kan for å opprettholde en normal benbygning. Kosthold og trening er viktige ingredienser for dette.

Få 50% på første pakke! Betal kun 246,-*

*Gjelder i en begrenset tilbudsperiode. Prisen gjelder kun første pakke, deretter følger vanlige abonnementssatser. Les våre medlemsbetingelser.

Kroppen produserer noe K2-vitamin selv av bakterier i tarmen. Vi får også i oss K2-vitamin fra fermenterte matvarer som for eksempel gammelost, muggost og rakfisk. K vitamin ble oppdaget for mer enn 70 år siden av dansken Henrik Damm, som senere fikk Nobelpris for sin oppdagelse. Det er i de siste 10-årene man har fått opp øynene for den helsemessige betydningen av vitamin K2 for blant annet benhelse.

K2 Vitamin – tre essensielle vitaminer i en liten kapsel

Det norske kosttilskuddet K2 Vitamin inneholder de tre essensielle vitaminene K2, D3 og B1, som alle har godkjente helsepåstander fra norske myndigheter:

Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning
Vitamin D3 bidrar til å støtte normal muskelfunksjon
Vitamin D3 støtter immunsystemets normale funksjon
Vitamin B1 bidrar til normal hjertefunksjon

Slik virker K2-vitamin

Vitamin K2 med vitamin D3 og B1 bidrar til å aktivere proteiner i kroppen. Disse proteinene bidrar til å støtte en normal beinbygning, muskelfunksjon og hjertefunksjon.

Det var den danske biokjemikeren Henrik Damm som i sin tid oppdaget vitamin K. Det var også han som ga vitaminet navnet K for koagulering.

Gode kilder til K2-vitamin

I den vestlige verden er det meieriprodukter som er den viktigste kilden til vitamin K2. Det kommer av at bakteriene som syrner ostene samtidig produserer K2-vitamin. Det samme gjelder fermentert mat, der fermenteringsprosessen danner K2-vitamin. Fermentert mat inneholder dessuten gode melkesyrebakterier som styrker bakteriefloraen, og kan derfor ha en positiv innvirkning på fordøyelsen vår.

Kilder til K2-vitamin:

Myke, modne oster som blåmuggost og gammelost
Innmat som lever og nyre
Eggeplomme
Rakfisk
https://www.matportalen.no

I andre deler av verden, særlig i Østen, er det vanligere å spise retter og matvarer med høyere innhold av K2-vitamin, nettopp fordi fermentering er en større del av tradisjonen og matkulturen.

Et godt eksempel er koreansk kimchi, som består av fermenterte grønnsaker, og kombucha, som er fermentert te med røtter fra Kina. Også den japanske retten natto, som består av gjærede soyabønner, har et høyt innhold av K2-vitamin.

Stor kvalitetsforskjell på kosttilskudd i Norge

K2 Vitamin, som produseres av det norske biotech-selskapet NattoPharma, inneholder 98 % K2 vitamin MenaQ7.

Kosttilskuddet K2 Vitamin har det høyeste lovlige innholdet av vitamin K2 på det norske markedet. I tillegg får du de essensielle vitaminene D3 og B1 med i samme kapselen. Hver kapsel K2 Vitamin inneholder 200 mikrogram K2 vitamin MenaQ7, som er den maksimale mengden som er tillatt å selge i Norge.

Ta tiden til hjelp

K2 vitamin fungerer fra innsiden av kroppen din. Allerede fra første kapsel settes viktige prosesser i gang, men det er viktig at du gir det litt tid før du merker en forskjell. Regelmessig inntak av K2 vitamin med vitamin D3 og B1 bidrar positivt til beinbygningen din, immunsystemet ditt, musklene dine, og ikke minst normal hjertefunksjon.

Ta K2 vitamin hver dag, ta vare på kroppen.

Les også

iStock-805086224-1200x675.jpeg

Ny kundeundersøkelse: 98 prosent fornøyde med K2 vitamin

I en fersk brukerundersøkelse blant våre kunder, melder hele 98 prosent at de er fornøyd med produktet og ønsker å fortsette. Flere kunder melder også at de kjenner større forskjell jo lenger de har brukt K2 vitamin.

iStock-805086224-1200x675.jpeg

Oppdagelsen av vitamin K ga Nobelpris i medisin

Vitamin K2 bidrar til normal benbygning. Skal du kunne fortsette å gjøre alle de hverdagslige tingene du gjør i dag også når du blir eldre, er det viktig at du gjør det du kan for å opprettholde en normal benbygning. Kosthold og trening er viktige ingredienser for dette.

iStock-805086224-1200x675.jpeg

Mørketiden er her – nå trenger du D-vitamin

Mange kan føle seg slappe og slitne når mørketiden kommer. Ofte kan det være på grunn av for lite D vitamin. Visste du at K2 vitamin inneholder nok vitamin D3 til å dekke ditt dagsbehov?

bottom of page