top of page

Vitaminer som gir deg energi

Stress, søvnmangel, hurtig vekttap eller vitaminmangel er vanlige bidragsytere til lav energi hos mennesker. Går du lenge med vitaminmangel, kan de føre til helseutfordringer over tid og er lurt å unngå for en bedre hverdagshelse.

Få 50% på første pakke! Betal kun 246,-*

*Gjelder i en begrenset tilbudsperiode. Prisen gjelder kun første pakke, deretter følger vanlige abonnementssatser. Les våre medlemsbetingelser.

Hva er årsaken til lav energi?

Stress er kanskje den største årsaken til at du føler at du har lite energi. I en stressende hverdag kan du ofte oppleve hodepine og muskelverk.

At du har lite tid til å forberede ordentlige måltider, hjelper heller ikke. Et tips kan være å lage en måltidsplan dersom dagene er så fullpakket med jobb og aktiviteter. Da slipper du å måtte tenke på noe nytt hver gang det er tid for et måltid.

Mangel på riktig næring kan også komme av slanking. Mange som går gjennom ulike type dietter kutter naturligvis ned på kalorier, og det tilsvarer mindre energi. Her er det likevel viktig å passe på at man får i seg nødvendige næring som kroppen trenger gjennom en dag. Selv om du kutter ned, bør du ikke fjerne viktige kilder til vitaminer og mineraler.


Søvnmangel kan være en annen grunn til at du ikke føler deg ordentlig uthvilt. Søvn er ekstremt viktig for både fysisk helse og psykisk helse, så pass på at søvn blir prioritert.

Viktige mineraler og vitaminer kroppen din trenger

At du er mye trøtt og sliten kan også komme av dårlige eller rett og slett feil matvaner som igjen fører til vitaminmangel. Det kan senke hele energinivået ditt, i tillegg til å forårsake dårligere immunforsvar. Ved å vite hva du bør putte på tallerkenen din, kan du få nytt overskudd.

Vitaminer som kan være nyttige om du har lite energi:

 • Vitamin B6: Vitamin B6 er nødvendig for energiomsetning i kroppen vår, og mangel på dette kan føre til at du har lite energi og føler deg mye trøtt og sliten.

 • Vitamin B9: Folsyre bidrar til bedre velvære, i og med at vitaminet fremmer dannelsen av lykkehormonet serotonin. Folsyre fyller deg med mer energi og gjør deg mindre trøtt.

 • Vitamin B12: Vitamin B12, sammen med vitamin K, produseres blant annet av de sunne bakteriene i tarmen. Vitaminet kan være med på å motvirke svimmelhet og tung pust, samtidig som det gjør deg til den mest opplagte versjonen av deg selv.

 • Vitamin B1: Vitamin B1 bidrar til normal hjertefunksjon.

 • Vitamin E: Vitaminet er med på å beskytte cellene våre slik at de lettere kan oppta næring og kvitte seg med avfallsstoffer. Det kan også bidra til bedre immunforsvar.

 • Vitamin D: Vitamin D3 bidrar til å støtte normal muskelfunksjon.

Mineraler som kan være nyttige om du har lite energi:

 • Jern: Jern er mineralet som bidrar til å forebygge hyppige infeksjoner og tretthet. Årsaken er fordi jern er ansvarlig for oksygentransporten i kroppen.

 • Kalium: Kalium bidrar til å senke blodtrykk, slik at hjertet ikke trenger å jobbe så hardt for å pumpe blodet rundt i kroppen.

 • Magnesium: Magnesium er med på å regulere blodsukkeret i kroppen.

 • Selen: Selen er en av naturens kraftigste antioksidanter og beskytter mot oksidativt stress.

 • Kalsium: Kalsium er den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt og er nødvendig for normal muskelfunksjon.

Hvis du tror du har vitaminmangel bør du også booke en time hos fastlegen for en enkel blodprøve for å sjekke eventuelle mangler, eller om det er noe annet som foregår i kroppen din.

Lurer du på hvilke type mat du kan få ulike vitaminer og mineraler fra?

Sjekk ut vår faktaside med masse nyttig informasjon rundt kosthold og vitaminer.

bottom of page