top of page

Hvordan får jeg bedre konsentrasjon?

For mange kan strømmen av hverdagens hendelser være mye å takle. Kanskje sover man lite og stresser mye, og lar det gå utover hjernen, konsentrasjonen og hukommelsen. Det kan være lurt å velge bort noe og fokusere på noe annet.

Få 50% på første pakke! Betal kun 246,-*

*Gjelder i en begrenset tilbudsperiode. Prisen gjelder kun første pakke, deretter følger vanlige abonnementssatser. Les våre medlemsbetingelser.

Sunt kosthold for bedre hukommelse

Handlelister, telefonnumre, familiemedlemmers bursdager, hvordan man regner ut diameteren av en sirkel og hvor du la fra deg nøklene sist, er et lite utvalg av tingene hukommelsen svikter på. Men for å tette igjen de svarte hullene og utvide hylleplassen i lagringssystemet, er det gode råd å finne.

Vil du bli flinkere til å huske bør du øke mengden av fisk på tallerkenen, samt redusere mengden rødt kjøtt. En studie viser nemlig at personer som har et middelhavskosthold med mye omega 3-fettsyrer, har 19 prosent mindre sannsynlighet for å få problemer med hukommelsen.

Fysisk aktivitet

I tillegg til et sunt og variert kosthold, er det kjent at trening har en positiv effekt for hjernen. Det er en god grunn til å komme seg opp av sofaen og begynne å bruke kroppen mer. Det beste vil være trening som bruker oksygen, for eksempel sykling, jogging eller rask gange. Det krever ikke høy intensitet – det viktigste er regelmessig mosjon, gjerne en halvtime om dagen.

Syns du disse treningsformene er kjedelige, kan du velge en morsom og givende aktivitet du gleder deg til å delta på. Dansing kan være sosialt samtidig som du er i fysisk aktivitet, og det å lære dansetrinn stimulerer store deler av hjernen.

Viktig med restitusjon for konsentrasjonen

Vel så viktig som det å være i aktivitet, er hvile og søvn. Du har sikkert opplevd at konsentrasjonen ikke er helt på topp etter en natt med lite og dårlig søvn. Mangel på søvn kan også gå utover læringsevnen, for det er nemlig slik at hjernen langtidslagrer informasjon den nylig har mottatt når du sover. Det kan også hjelpe om du gjentar ting høyt før leggetid.

Småbarnsforeldre har kanskje ikke muligheten til å hvile ordentlig ut, men for oss andre som har tid, er det anbefalt med syv til åtte timer søvn hver natt for å øke yteevnen vår.

Inn under dette punktet kommer også avslapping. Yoga eller meditasjon kan hjelpe med avslapningsteknikker, samtidig som man øver seg på å være tilstede i øyeblikket. Det kan være nøkkelen til mer energi og bedre fokus i hverdagen, samtidig kan oppmerksomhetstrening bedre konsentrasjonen.

bottom of page