top of page

Hvordan få bedre helse?

Få 50% på første pakke! Betal kun 246,-*

*Gjelder i en begrenset tilbudsperiode. Prisen gjelder kun første pakke, deretter følger vanlige abonnementssatser. Les våre medlemsbetingelser.

Hva vi legger i helse kan være individuelt, men vi kan vel alle være enige om at det å være syk og føle seg dårlig ikke er en del av god helse. Ofte blir det sagt at det er bedre å forebygge enn å reparere, og derfor har vi noen tips til hvordan du kan få bedre helse, eller opprettholde den gode helsen du allerede har:

  • Pass på hva du spiser

Det er nesten helt umulig å ha god helse uten å ha et sunt og variert kosthold. La frukt og grønnsaker være en stor del av maten du får i deg, og velg fullkornsprodukter når du kjøper brød, pasta og ris. Velger magert kjøtt eller fjærfe, og spis gjerne fisk to til tre ganger i uken. Kanskje må du også begrense inntaket av salt, sukker og fett, og passe på hvor store porsjoner du har. Det er bedre å spise lite og ofte, enn sjelden og mye.

  • Hold deg i aktivitet

Fysisk aktivitet er viktig for å holde seg i form. Hva slags aktivitet som er riktig for deg avhenger av alder og tilstanden på helsen din. Forhør deg med legen din før du begynner på et treningsprogram.

Orker du ikke intens trening på treningsstudio, kan flere aktiviteter være gode – velg en du syns er morsom. Det kan for eksempel være tennis, fotball, svømming, sykling, vedhogging eller hagearbeid.

  • God hygiene

God hygiene kan forhindre spredning av sykdom. En vanlig måte å bli smittet av for eksempel en forkjølelse, eller influensa, er å gni seg på nesen eller i øynene etter at hendene har fått bakterier på seg. Derfor er det lurt å vaske hender regelmessig.

  • Få nok søvn og hvile

Nok søvn er viktig for folk i alle aldre, og søvnbehovet kan variere fra person til person. Sliter du med å sove om nettene kan du prøve å legge deg og stå opp til samme tid hver dag, sørge for at soverommet er stille, rolig og mørkt, unngå å bruke mobil, nettbrett eller se på tv når du legger deg, og unngå store måltider og koffein før leggetid.

Det er også viktig å slappe av i løpet av en dag. Ved å være alene en liten stund kan du oppleve at blodtrykket synker og stressnivået daler. Det fører til mer energi, som igjen kan gi bedre helse.

  • Bruk tid med de du er glad i

Å tilbringe tid med de du er glad i får mennesker i godt i humør. Det kan både gi energi og glede. Det kan godt være andre mennesker, men også husdyr kan virke beroligende på mange. Og godt humør, kan gi bedre helse.

bottom of page