top of page

Hvilket Omega 3-produkt er best?

Få 50% på første pakke! Betal kun 246,-*

*Gjelder i en begrenset tilbudsperiode. Prisen gjelder kun første pakke, deretter følger vanlige abonnementssatser. Les våre medlemsbetingelser.

Hvor ferskt er Omega 3-produktet?

Marine Omega 3 produkter og fiskeoljer er ekstremt utsatt for harskning. Dette kalles for oksidasjon på fagspråket, og påvirkes av temperatur, oksygen og lys. Denne kjemiske reaksjonen skjer ikke kun med fiskeoljer, men også i de fleste andre matvarer som inneholder fett – og er en årsak til at Omega 3 kan ha begrenset holdbarhet.

Omega 3 er best om du er sikker på at fiskeoljen du velger er fersk, for harsknet Omega 3 vil kunne gi motsatt effekt. For å unngå dette bør du oppbevare produktet mørkt, i romtemperatur, ikke la produktene stå lenge uten lokk, passe på datostempling og ikke minst kjøpe en størrelse som passer forbruket ditt.

Hvor rent er produktet?

Det finnes mange fisker som inneholder giftige kjemikalier som kan føre til sykdom. Og selv om fisk utgjør omtrent ni prosent av inntaket vårt av kjemikalier som tungmetaller, PCB og dioksiner, kan høye doser fiskeolje øke denne andelen.

Det kan være lurt å se etter Omega 3 som er laget av fisker som er lavere i næringskjeden, for eksempel ansjos og sardiner. Årsaken til dette er at disse fiskene generelt har lavere konsentrasjon av forurensninger.

Hvilken kilde kommer Omega 3-produktet fra?

Omega 3 kan komme fra både marine og vegetabilske fettsyrer. De vegetabilske finnes blant annet i raps-, linfrø- og soyaolje. Alfalinolensyre, også kjent som ALA, er en vegetabilsk fettsyre og har ikke de samme dokumenterte helseeffektene som marine fettsyrer.

Når du skal velge Omega 3 er det best om det kommer fra marine fettsyrer som EPA og DHA. Disse to kan bidra til positive helseeffekter for hjerte, hjerne og syn.

Hvilke næringsstoffer inneholder Omega 3 produktet?

Det er slik at all fiskeolje inneholder EPA og DHA, men mengden varierer ut fra hvilket produkt du velger. For best Omega 3 produkt bør du se etter et tilskudd som har høyt innhold av disse.

Er det naturlig stabilt eller høykonsentrert?

Generelt er det slik med alle næringsstoffer at jo mer naturlig og mindre kjemisk forandret produktet er, desto bedre er det – og det samme prinsippet gjelder for fiskeoljer og Omega 3. Derfor er det best å velge et produkt som er så lik naturlig fisk som mulig. Triglyserider og fosfolipider er naturlige former for Omega 3, og det er disse du skal se etter når du skal velge det nye tilskuddet.

bottom of page