top of page

Hva er Omega 3 godt for?

I motsetning til andre viktige næringsstoffer kroppen trenger for å opprettholde god helse, produseres ikke Omega 3 i kroppen. Derfor er fettsyrene spesielt viktige, fordi de må tilføres gjennom kosten.

Laks, sild, ørret, makrell, ansjos og sardiner er kjent som noen av de beste kildene til Omega 3. Men i tillegg til fet fisk, inneholder også krepsdyr som reker og krill Omega 3. Dersom du ikke følger Helsedirektoratets kostholdsråd og spiser fisk minimum to til tre ganger i uken, bør du sørge for å få i deg de marine fettsyrene kroppen trenger i form av kosttilskudd.

Få 50% på første pakke! Betal kun 246,-*

*Gjelder i en begrenset tilbudsperiode. Prisen gjelder kun første pakke, deretter følger vanlige abonnementssatser. Les våre medlemsbetingelser.

Dette er Omega 3 godt for

Kroppen vår består av millioner av celler med forskjellige funksjoner, og disse cellene fornyer seg hele tiden. Og det er her Omega 3 kommer inn. Et sunt inntak av de essensielle fettsyrene kan gi en rekke helsefordeler. Blant annet kan de beskytte samtlige celler i kroppen, og bidra til å gjenopprette og opprettholde normal kroppsfunksjon.

Et godt eksempel er hjernen vår som består av mer enn 60 prosent fettstoffer og stadig trenger påfyll av drivstoff i form av essensielle fettsyrer for å holde seg funksjonell. Kort oppsummert er alt fra hjerte og hjerne til muskler og ledd avhengige av disse essensielle fettsyrene for å fungere optimalt.

EUs organ for matsikkerhet, EFSA, har godkjent følgende helsepåstander om Omega 3-fettsyrene DHA og EPA basert på store mengder av studier:

  • Omega 3 er godt for hjertet: DHA og EPA kan bidra til normal hjertefunksjon. Denne helseeffekten kan oppnås ved å ha et daglig inntak av 250 milligram av de to essensielle fettsyrene.

  • Omega 3 er godt for hjernen: Omega 3-fettsyren DHA kan ha en positiv helseeffekt på hjernen med et daglig inntak av 250 milligram DHA.

  • Omega 3 er godt for synet: DHA og EPA er viktige fettsyrer i cellemembranen i alle kroppens celler. Førstnevnte er det spesielt mye av i nerveceller, hjernen og øyets netthinne, og derfor er DHA viktig for å bevare et velfungerende syn.

For å oppsummere kan vi si at rikelig med omega-3 er godt for kroppen, og kan bidra til at du får et bedre, sunnere og ikke minst friskere liv.

bottom of page