top of page

Hva er Fedon Lindberg sine kostholdsråd?

Fedon Lindberg var en av de første som lanserte kostholdskonseptet lavkarbomat med fokus på et sunt og balansert kosthold som gir matglede. Noen enkle justeringer fra kostholdet du har nå kan være tilstrekkelig, men dersom du spiser mye søtsaker, bakevarer, ris og poteter, vil omlegging til Fedon Lindbergs kostholdsråd innebære en del endringer.

Få 50% på første pakke! Betal kun 246,-*

*Gjelder i en begrenset tilbudsperiode. Prisen gjelder kun første pakke, deretter følger vanlige abonnementssatser. Les våre medlemsbetingelser.

Fedon Lindbergs kostholdsråd

  • Spis ofte, og ikke så store måltider. Ifølge Fedon Lindberg bør du spise helst tre hovedmåltider og to mellommåltider daglig. Det bør ikke gå mer enn tre til fire timer mellom hvert måltid. Det sørger for jevnt og stabilt blodsukker, samtidig som det øker forbrenningen og forebygger overspising eller valg av feil mat, fordi du unngår å bli skrubbsulten.

  • Spis mye grønnsaker og frukt. Grønnsaker gir et stabilt blodsukker, og derfor anbefaler Fedon at du spiser så masse fargerike grønnsaker til så mange måltider som mulig. Poteter bør du derimot spise mindre av. Frukt er også viktig, men bør begrenses til maks to porsjoner om dagen.

  • Spis nok proteiner. Proteiner metter mest av alle næringsstoffer og bedrer forbrenningen. Derfor bør du inkludere en god kilde til protein til hvert måltid. Det opprettholder muskelmassen og jevner blodsukkeret.

  • Drikk nok vann. Mengden vann du bør drikke avhenger av hvor varmt det er, men det bør være mellom 8 til 12 glass vann daglig. Unngå også søte drikker, fruktjuice og nektar, øl, likør, søte viner og brus med sukker.

Måltider som følger Fedons kostholdsråd

Fedon Lindbergs kostholdsråd innebærer at du skal spise omtrentlig hver fjerde time. Derfor har vi gått litt nærmere inn på hva måltidene dine bør inneholde.

  • Frokost: Unngå vanlige brødmåltider, for det finnes mange gode alternativer. Kornblanding med høyt fiberinnhold som ikke er tilsatt sukker er et godt valg. Du kan blande inn hakkede nøtter og frø av ulike slag. Et annet alternativ er å lage en omelett med grønnsaker. Det er ikke slik at du må spise brød til verken frokost eller lunsj, men får du lyst på brød bør du velge tynne, grove skiver med proteinrikt pålegg. Det kan for eksempel være dansk rugbrød med laks eller makrell, cottage cheese og avokado.

  • Lunsj: Til lunsj kan du også spise frokostforslagene, ellers er ulike salater med kjøtt eller fisk, bønner og linser et godt lunsjmåltid. Dersom du har tilgang til kantine med varmmat og måltidene består av rent kjøtt eller fisk og rikelig med grønnsaker, kan du gjerne velge dette.

  • Middag: Middagen din bør inneholde et kjøtt- eller fiskestykke som er på omtrentlig størrelse med håndflaten din – både i tykkelse og overflate. I tillegg bør du ha en god porsjon grønnsaker. Hvit ris, poteter og vanlig pasta kan erstattes med linser, bønner og kikerter, eller en liten mengde pasta av durumhvete, naturris eller villris.

  • Kveldsmat: Dersom du ikke spiste middag altfor sent, bør du også spise et lite kveldsmåltid. Da kan du gjerne spise det som er igjen av middagen, eller bruke de samme forslagene som til frokost og lunsj.

Å følge Fedon Lindberg sine kostholdsråd er langt fra vanskelig, og etter en periode vil de nye kostvanene bli like naturlige som andre vaner du har.

bottom of page