top of page

Er det trygt å kjøpe kosttilskudd på nett?

Det er ikke kun de som sverger til en såkalt grønn livsstil som er opptatt av å få i seg det de trenger av vitaminer, mineraler og andre viktige næringsstoffer. Stadig flere får øynene opp for viktigheten av kosthold og ikke minst helse generelt.

Få 50% på første pakke! Betal kun 246,-*

*Gjelder i en begrenset tilbudsperiode. Prisen gjelder kun første pakke, deretter følger vanlige abonnementssatser. Les våre medlemsbetingelser.

Mange trenger tilskudd

Hva vi spiser og drikker påvirker helsen vår, og det skal ikke mye til for å få en sunnere hverdag. Kombinasjonen av et sunt og variert kosthold, og fysisk aktivitet hver dag har stor betydning for kroppen.

Men det er ikke slik at alle klarer å følge de 12 kostholdsrådene Helsedirektoratet har fastsatt. Det kan det være flere årsaker til, blant annet intoleranse og allergi. Mange nordmenn trenger også ekstra tilskudd av D-vitaminer, C-vitaminer og Omega 3 i mørketiden for å opprettholde et godt immunforsvar. Da kan det være behov for å ta kosttilskudd for å oppfylle de daglige behovene for vitaminer og mineraler.

Er det trygt å kjøpe kosttilskudd på nett?

Det kan være vanskelig å både huske å kjøpe og huske å ta kosttilskudd hver dag. Ved å kjøpe kosttilskudd på nett slipper du å bekymre deg for dette – og varene kommer direkte hjem i postkassen din.

Men dersom du velger å kjøpe kosttilskudd på nett bør du forsikre deg om at du kjøper fra en aktør du kjenner til eller undersøker at aktøren er til å stole på. Er du ikke oppmerksom og kritisk er det ingenting som garanterer at produktet du bestiller inneholder det de useriøse aktørene lover – eller at det er ufarlig.

Slik kan du trygt kjøpe kosttilskudd på nett

Selv om det er en stor fordel å kunne forhøre seg om produkter i helsekostbutikken eller apoteket du handler på, kan det være rimeligere å kjøpe kosttilskudd på nett. At du kan bestille hjemmefra til alle døgnets tider er også en fordel. For at du skal gjøre det på en tryggest mulig måte er det viktig å huske på flere ting.

Merkingen kan ikke alltid være til å stole på, og det samme gjelder produkter som lover kraftig og øyeblikkelig virkning. Kosttilskudd skal virke over tid og ikke være “raskt og effektivt”.

Som kunde bør du undersøke om det finnes dokumentasjon på kosttilskuddet du ønsker å kjøpe på nett. Finnes det seriøse studier som er utført på produktet? Er det noen studier som er publisert i anerkjente tidsskrifter? Og selvfølgelig; har studiene vist gode resultater?

I tillegg bør du sjekke om nettsiden har oppgitt kontaktinformasjon. Mangler den dette, bør du unngå å bestille. Er du usikker kan du sende mail og se om du får svar.

bottom of page