top of page

Bør jeg bruke kosttilskudd etter trening?

Mat og drikke er drivstoffet når du skal få maksimalt utbytte av treningen din, og i tillegg vil du kunne tåle større treningsbelastninger. For å korte ned restitusjonsprosessen etter trening er det nødvendig med væske og karbohydrater.

Etter styrketrening og langvarig utholdenhetstrening med høy effekt kan også proteininntaket påvirke restitusjonen. Selv om noen kan ha behov for proteintilskudd, klarer de fleste å dekke dette behovet gjennom normal kost.

Få 50% på første pakke! Betal kun 246,-*

*Gjelder i en begrenset tilbudsperiode. Prisen gjelder kun første pakke, deretter følger vanlige abonnementssatser. Les våre medlemsbetingelser.

Gode råd

Vi har alle forskjellige mål med treningen. Mens noen ønsker å slanke seg, ønsker andre å bedre kondisjonen eller bygge muskelmasse. Uansett hvilket mål du har, er det viktig å tenke på hva du spiser – både før og etter trening, for det kan nemlig ha mye å si for fremgangen din.

For å unngå å trenge kosttilskudd etter trening, har vi laget noen punkter med gode råd du bør følge:

  • Du bør unngå tunge måltider kort tid før en treningsøkt. Årsaken til dette er at det kan gi magesmerter, kvalme, hold og ikke minst sure oppstøt under treningsøkten. To timer før treningsøkten bør du derfor unngå mat med høyt fett-, protein- og fiberinnhold.

  • Få i deg nok væske før trening, men unngå drikke som består av mye sukker. Årsaken til dette er at du kan få høyt blodsukker kort tid etter inntak, og innen du starter treningsøkten kan blodsukkeret ha sunket til under det normale. Da vil du føle deg trøtt og sliten, og ikke kunne yte optimalt.

  • Dersom treningsøkten din varer lenger enn en halvtime bør du også drikke under trening. Husk da at hyppige og små inntak er mer effektive enn få og store.

Riktig mat etter trening

Etter en hard økt er det mange som tror at kosttilskudd eller proteinshake er best, men det kan fort inneholde mye sukker, og like mange kalorier som et helt måltid. Istedenfor kan du heller prøve et restitusjonsmåltid som for eksempel banan, en grov skive med egg, en neve nøtter og tørket frukt, cottage cheese med honning og kanel, eller en pære og litt yoghurt.

Det er viktig å huske at det er forskjell på oss, og hvordan magen vår reagerer og hva den reagerer på når det kommer til trening. Prøv derfor de forskjellige rådene våre, og finn ut hva som funker best for deg og din kropp.

bottom of page