top of page

Bør jeg bruke kosttilskudd etter trening?

For å få maksimalt utbytte av trening er det viktig at du får i deg riktig mat og drikke – både før og etter treningsøkten. Er kosttilskudd etter trening virkelig nødvendig, eller klarer du deg bare med riktig mat?

Er det trygt å kjøpe kosttilskudd på nett?

Det kan være mange årsaker til at vi trenger helseprodukter og kosttilskudd. Blant annet har mange nordmenn behov for ekstra vitaminer og mineraler når mørketiden kommer. Det finnes mange muligheter, men hva med å kjøpe kosttilskudd på nett?

Får jeg vitamin D fra solen selv om jeg bruker solkrem?

Kroppen kan selv danne vitamin D når solstråler treffer huden vår, men vi vet alle at det kan være lurt å bruke solkrem. Lurer du på om kroppen fortsatt klarer å produsere det viktige vitaminet, selv om du har på et lag beskyttelse?

Har Omega 3 virkning på kognitiv funksjon?

Hvordan vi planlegger, resonnerer, tar avgjørelser og handler på rasjonelle måter blir ofte kalt for kognitive funksjoner. Disse funksjonene er det hjernen som står bak. Men hva er egentlig sammenhengen mellom Omega 3 og hjernen vår?

Bør jeg ta Omega 3 kosttilskudd?

De fleste av oss vet at Omega 3 er bra for helsen, men vet du hvorfor? Dersom du ikke er blant de som spiser laks med et smil, eller elsker makrell i tomat på brødskiva, bør du antakelig ta Omega 3 kosttilskudd.

Er vitamintilskudd bra for gravide?

Vitamintilskudd for gravide kan aldri erstatte mangfoldet du får av å spise sunt og variert, men kan være et alternativ om du av ulike årsaker ikke får i deg nok av de anbefalte mengdene av vitaminer og mineraler. Et allsidig kosthold er nøkkelen.

Får man vitamin D fra solarium?

Om solarium er bra eller ei, har vært et omdiskutert tema blant forskere og ulike foreninger. Men er det faktisk slik at vi kan ta en liten dose kunstig lys for å holde vitamin D-nivåene oppe om vinteren?

Har kosttilskudd noen bivirkninger?

Det finnes hundrevis av kosttilskudd på markedet. Veldig mange av disse er helt naturlige, men til tross for dette kan du få ulike bivirkninger av å ta de. Tar du i tillegg medisiner til vanlig, bør du gjøre det til en vane å lese alle pakningsvedlegg nøye.

Er bare trening nok for god helse?

De fleste vet at trening må til for å bli sprek og for å holde seg i form, og trening er viktig hele livet. Men tror du det holder med å bare trene? Det skal nemlig litt mer til for å få en sprekere og sunnere kropp.

Fakta om vitaminer

Vitaminer er livsnødvendige næringsstoffer som har mange viktige funksjoner i kroppen, blant annet er de essensielle for omsetningen av karbohydrat, fett, protein og mineralstoffer.

Har D-vitamintilskudd bivirkninger?

Vitamin D har flere viktige funksjoner i kroppen, blant annet hjelper det med at skjelettet kan ta opp kalsium. I vintermånedene er det mange som får i seg for lite av det essensielle vitaminet og tar derfor D vitamin-tilskudd, men har det noen bivirkninger?

Hva bør du vite om vitamin B1?

Vitamin B1, også kalt tiamin, bidrar blant annet til normal hjertefunksjon. Her er alt du bør vite om vitamin B1.

bottom of page