top of page
K2 Vitamin

Historien om «supervitaminet»

Vitamin K2 har mange og svært viktige biologiske funksjoner i kroppen vår. Det har lenge vært kjent at dette vitaminet beskytter produksjonen av beinvev, og at det ved å forhindre forkalkninger i kroppens bløtvev, bidrar til normal hjertehelse.

Få 50% på første pakke! Betal kun 246,-*

*Gjelder i en begrenset tilbudsperiode. Prisen gjelder kun første pakke, deretter følger vanlige abonnementssatser. Les våre medlemsbetingelser.

Det viser seg nemlig at vitamin K2 har evne til å «skru på» to livsviktige proteiner i kroppen: Matrix gla-protein og osteokalsin. Når disse proteinene aktiveres blir mange typer kroppsvev påvirket, blant annet bløtvev i hjernen, lever, nyrer og tarmer – i tillegg til beinvev og bindevev i hele kroppen.

Det vi mistet ved evolusjonen

Da menneskene for tusenvis av år siden begynte å temme dyr, sluttet vi samtidig å jakte og sanke så mye som før. Vi begynte også å dyrke jorden og kostholdet endret seg gradvis. Utvikling medførte at posisjonene i næringskjeden endret seg. Da vi begynte med tamdyr i innhegninger, foret vi dem med det samme som de hadde spist som ville. Dyrene gå oss proteiner, fett, mineraler og vitaminer – ikke minst vitamin K2.

K2 Vitamin -
Dyrene vi holdt beitet friskt gress, planter og andre vekster som gjennomgikk fotosyntese, dette foret ble videre omdannet til mange viktige næringsstoffer i dyrenes fordøyelse. Når vi så mennesker spiste disse dyrene, eller produkter fra dem – fikk vi nyttiggjort oss av mineralene i jorden og energien fra solen.

For rundt 100 år siden begynte den store effektiviseringen av jordbruket. Beitende dyr på engene ble satt i fabrikk produksjon, og kostholdet vårt forandret seg totalt. Kostnadene for både produsenter og forbrukere ble lavere, men den økonomiske gevinsten skulle vise seg ha høy helsemessig pris – blant annet at kildene til vitamin K2 nærmest forsvant.

Dagens gode kilder til vitamin K2

Gammelost, rakfisk og roquefort er rike på vitamin K2 andre kilder er smør fra kyr som har gresset store deler av året, eggeplomme, lever og fermentert (gjæret) mat. Selv om fermenterte mat – og drikkevarer som kombucha og kimchi er relativt nytt i Norge, er fermentering noe vi har holdt på med lenge. Øl, rakfisk, surkål og gammelost er eksempler på dette – det er matvarer som gir oss det viktige vitamin K2.

Hvorfor bruke vårt vitamin K2 produkt?

K2 Vitamin Infinity inneholder de tre viktige vitaminene K2, D3 og B1 og er markedsleder på K2 vitamin i Norge. Nå har vi ytterligere forbedret produktet gjennom å tilsette vitamin B1 som gir følgende helsepåstander godkjent av norske myndigheter

Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning
Vitamin B1 bidrar til normal hjertefunksjon
Vitamin D3 bidrar til å støtte normal muskelfunksjon
Vitamin D3 støtter immunsystemets normale funksjon

Råd og veiledning om tilskudd av vitamin K2:

Personer som bruker blodfortynnende legemiddelet Marevan (warfarin) bør konsultere lege før bruk av K2-vitamin.

Det finnes ingen offisielle norske anbefalinger om inntak av vitamin K2, K2 Vitamin Infinity inneholder 200 ug og er sterkest på markedet. En kapsel daglig er derfor et godt utgangspunkt.

Les også

iStock-805086224-1200x675.jpeg

Ny kundeundersøkelse: 98 prosent fornøyde med K2 vitamin

I en fersk brukerundersøkelse blant våre kunder, melder hele 98 prosent at de er fornøyd med produktet og ønsker å fortsette. Flere kunder melder også at de kjenner større forskjell jo lenger de har brukt K2 vitamin.

iStock-805086224-1200x675.jpeg

Oppdagelsen av vitamin K ga Nobelpris i medisin

Vitamin K2 bidrar til normal benbygning. Skal du kunne fortsette å gjøre alle de hverdagslige tingene du gjør i dag også når du blir eldre, er det viktig at du gjør det du kan for å opprettholde en normal benbygning. Kosthold og trening er viktige ingredienser for dette.

iStock-805086224-1200x675.jpeg

Mørketiden er her – nå trenger du D-vitamin

Mange kan føle seg slappe og slitne når mørketiden kommer. Ofte kan det være på grunn av for lite D vitamin. Visste du at K2 vitamin inneholder nok vitamin D3 til å dekke ditt dagsbehov?

bottom of page